Säkerhet & förarassistans
Förarassistans
Det är inte alltid lätt att hålla sig pigg. Trötthetsvarnare för förare analyserar dina körmönster via den framåtriktade kameran och via ratten för att informera dig om när det är dags för en kort paus.
 
Varning vid körfältsavfart identifierar när Opel Vivaro börjar byta fil och varnar föraren med ljud och med instrumentbelysningen. Det avancerade Smart Beam-systemet växlar automatiskt strålkastarna mellan helljus och halvljus så att du inte bländar andra förare. Hastighetsgränsanpassningen använder igenkänning av trafikskyltar för att analysera ändrade hastighetsbegränsningar. Med ett tryck på minnesknappen låter du farthållaren justera din hastighet.
Säkerhetsfunktioner
Med ett tryck på minnesknappen sänker den aktiva farthållaren1 hastigheten för att bibehålla ett angivet avstånd från bilen framför i trafikscenarier, och återställer den när vägen blir fri. 
 
Dödavinkelvarnaren använder sensorer och en visuell projicering på sidospegeln, vilket varnar föraren för fordon i den döda vinkeln. Detta förebygger olyckor vid omkörningar. Frontalkrocksvarning avsöker vägen framför för att varna föraren vid en potentiell krock med fordon eller fotgängare. Om det behövs vidtar automatisk nödbromsning åtgärder för att undvika en olycka och aktiverar bromsen oberoende av föraren.

1 Tillval.
180°-backkamera
Slipp stressen kring parkering och andra trånga stadsmanövrar med en 180° backkamera med panoramavy som projiceras via pekskärmen på 7 tum.