VIVARO-e

Från 517 900 kr

Vivaro-e, vår eldrivna transportbil. Ett givet val för företag som kräver att deras fordon passar helt in i en optimerad arbetsprocess. Med kompromisslösa egenskaper och utsläppsfri körning är Vivaro-e idealisk i och utanför stadsmiljöer. Vivaro-e är tillgänglig i två fordonslängder och har ett batteri som ger en räckvidd upp till 330 km (WLTP)*.

KLASSLEDANDE FUNKTIONERMÅNGSIDIGHETLASTUPPKOPPLINGMOBIL ARBETSPLATSFÖRARSTÖDEFFEKTIVITET

* Energiförbrukning Vivaro-e (kombinerad) 23,3–29,5 kWh/100 km; CO2-utsläpp 0 g/km; räckvidd (kombinerad) 230 km till 330 km (beroende på vald utrustning).

RÄKNA UT DIN UPPSKATTADE RÄCKVIDD

Räckvidden är angiven enligt WLTP-körcykeln och är uppskattade uppgifter som endast tillhandahålls i informationssyfte, enligt certifiering och som kan variera beroende på verkliga användningsförhållanden. Mer information får du hos din återförsäljare.

KLASSLEDANDE FUNKTIONER

PERFEKT INTEGRERAT BATTERI

Opel Vivaro-e är utrustad med ett batteri på 75 kWh för upp till 330 km1. Opels banbrytande drivlineteknik och innovativa plattform ser till att Vivaro-e har en stabil tyngdpunkt och maximalt utrymme i kupén tack vare det låga och platta batteriet.

1 Energiförbrukning Vivaro-e (kombinerad) 23,3–29,5 kWh/100 km; CO2-utsläpp 0 g/km; räckvidd (kombinerad) 230 km till 330 km (beroende på vald utrustning). De angivna värdena för räckvidd och elförbrukning är preliminära och överensstämmer med WLTP:s testmetoder. Baserat på dessa typgodkänns nya fordon från 1 september 2018. EG-typgodkännande och intyg om överensstämmelse finns inte tillgängliga ännu. Dessa preliminära värden kan komma att skilja sig från de officiella siffrorna i typgodkännandet. De kan variera beroende på verkliga användningsförhållanden och på olika faktorer som hastighet, komfortabel värme i bilen, körstil och utetemperatur. Laddningstiden beror främst på effekten i bilens laddare, laddkabeln samt laddstationens typ och effekt. Kontakta din återförsäljare för mer information. För ytterligare information, se opel.se/wltp.

Läs mer om elektrisk räckvidd

LJUDLÖS

Dra uppmärksamhet till ditt företag av rätt anledning. Opel Vivaro-e är tystgående både invändigt och utvändigt och minskar på så sätt stressen för förare med långa arbetsdagar. Den helelektriska drivlinan passar för såväl stads- som landsvägskörning eftersom “noll-utsläpp” gäller både ljud och avgaser.

REGENERATIV BROMSNING

Ingen del av arbetsdagen blir bortslösad med Vivaro-e. Så snart du tar foten från gaspedalen under körning återvinner den regenerativa bromsningen kinetisk energi under bromsning och omvandlar denna energi till ännu längre räckvidd. I inställningen B-Mode kan de flesta korta körningar göras utan att traditionell bromsning används. Det minskar slitaget och därmed underhållskostnaden.

SNABB OCH ENKEL LADDNING

Batterimodulen 75kWh/27 med hög energitäthet kan laddas från urladdat till 80 % av optimal räckvidd på bara 45 minuter vid en offentlig laddstation som ger 100 kW. Ombordladdaren på 11 kW är perfekt för att förbereda din Vivaro-e över natten för hela nästa arbetsdag.

ÖVERVAKNING AV FORDONSDATA

Avancerade sensorer och övervakning av fordonsdata i Vivaro-e ger dig en detaljerad överblick och projicering av körförhållanden, räckvidd och energi.

LÅGA DRIFTSKOSTNADER

Allt eftersom utsläppsfria zoner i tätbebyggda områden blir vanligare blir betydelsen av eldrivna transportbilar allt större för kostnadseffektiva verksamheter. Vivaro-e erbjuder utsläppsfri körning och konkurrenskraftiga driftskostnader vid inköp.

MÅNGSIDIGHET

PARKERINGSVÄNLIG

Skjutdörrar som ger en bred och bekväm öppning bak för passagerare och last. Och med en höjd på under 1,9 m1 garanterar Vivaro-e smidig åtkomst till underjordiska parkeringshus.

1 Höjdbegränsningen på 1,9 m gäller inte Vivaro-e med långt axelavstånd.

KAROSSER

Vivaro-e finns i två olika karosser och erbjuder en stor mängd olika funktioner som uppfyller behoven i din verksamhet.

Panel Van1 passar dem som behöver frakta last regelbundet, med upp till tre säten fram, medan Crew Van2 har plats för upp till sex personer med en passagerarbänk bak.

1 Finns i två storlekar: Medium eller Large.
2 Finns i en storlek: Large.

LAST

FLEX CARGO

Innovativa FlexCargo® tvåsitsbänk utökar flexibiliteten i Vivaro-e och skapar en högst konkurrenskraftig lastvolym på upp till 6,6 m3(1) och en maximal lastlängd på upp till 3,93 m.

Dra nytta av en maximal genomlastlängd på 2,77 m i Vivaro-e med lång hjulbas, eller använd skiljeväggsluckan i FlexCargo®2 för föremål med en längd på upp till 3,93 m.

1 Välj Vivaro-e Skåp i Large med FlexCargo® för en maximal lastvolym på upp till 6,6 m3.
2 Tillval.

LASTKAPACITET

Minska antalet körningar genom att lasta mer varje gång, tack vare den generösa maximala lastkapaciteten på 1 400 kg1 i Vivaro-e.

1 Tillval. Standard lastkapacitet är 1 000 kg.

UPPKOPPLING

INFOTAINMENT

Hitta den snabbaste vägen till ditt resmål med en 7-tums pekskärm1 och Multimedia Navi med Live Navigation Services. Dessutom är Vivaro-e Android Auto- och Apple CarPlay™1,3-kompatibel.

1 Tillval.
2 Live Navigation Services omfattar Online Traffic, bränslepriser, parkeringsinformation, online-sökning av POI:er, väder och vägsäkerhetsvarningar.
3 Kompatibilitet och viss funktionalitet kan variera beroende på enhetens typ och operativsystemets version. Apple CarPlay™ är ett varumärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder. Android Auto är ett varumärke som tillhör Google Inc.

OPELCONNECT SERVICES1

En rad smarta tjänster, som ger en helt ny nivå av säkerhet och support, hjälper dig att vara uppkopplad på vägen.

• Trygghet: Nödanrop, assistanssamtal samt fordonsstatus och information.
• Bekvämlighet: Fjärrfunktioner för dörrlåsning, signalhorn och belysning2.
• Smart körning: Njut av avslappnad körning tack vare Live Navigation samt reseplanering och körinformation i realtid.


1 Tillgängligheten för OpelConnect Services skiljer sig mellan olika länder och bilar. Tjänsterna kan kräva prenumeration/avgift och beror på mobiltäckning och tillgänglighet.
2 Lansering planerad i slutet av 2020.

MOBIL ARBETSPLATS

JUSTERBART KONTORSBORD

Med FlexCargo® tvåsitsbänk kan du omvandla din Vivaro-e till ett kontor på hjul, med hjälp av ett justerbart kontorsbord för förare eller passagerare.

Använd den praktiska hållaren för smarttelefon/surfplatta1 för att skydda dina enheter. I det extra utrymmet under passagerarbänkens dynor1 kan du förvara arbetsutrustning eller andra värdefulla föremål. Upp till en volym på 60 liter.

UPPVÄRMDA SÄTEN

Njut av den sköna komforten i Vivaro-e med stolsvärme i den främre raden. Varmt och komfortabelt även när det är kallt ute.

FÖRVARING

Med öppna förvaringsutrymmen i instrumentpanelen, med plats i dörrfickorna för flaskor på 1,5 liter och ett handskfack med kylningsfunktion har Vivaro-e plats för allt som behöver förvaras.

LJUDISOLERING

De olika materialen i Vivaro-e ger extra ljudisolering och ser till att inga störande ljud tar sig in i kupén, så att det blir behagligare att köra.

FÖRARSTÖD

FÖRARSTÖDSPAKET

Det är inte alltid lätt att hålla sig pigg. Förarens trötthetsvarnare analyserar ditt körmönster via ratten och den framåtriktade kameran och informerar dig när det är dags för en kort paus.

Avåkningsvarnaren känner av när Vivaro-e glider över i ett annat körfält och varnar föraren med ljud och visuell signal. Det avancerade Smart Beam-systemet växlar automatiskt strålkastarna mellan helljus och halvljus så att du inte bländar andra förare. Hastighetsanpassningen läser av hastighetsskyltar och med ett tryck på minnesknappen anpassar farthållaren din hastighet enligt skylten.

NY BOX UNDER: 180-GRADERS BACKKAMERA

Slipp stressen kring parkering och andra snäva stadsmanövrar med bilens 180° backkamera1 med panoramavy som visas på 7”-pekskärmen1.

1 Tillval.

EFFEKTIVITET

INTELLIGRIP

IntelliGrip-systemet i Vivaro-e, som även inkluderar specialdäck för byggarbetsplatser, ger ännu bättre grepp på svårbemästrade väglag som lera, sand eller snö.

Funktionsbeskrivningar och illustrationer kan hänvisa till eller visa extrautrustning som inte ingår i standardutförandet. Informationen var korrekt vid tidpunkten för publicering. Vi förbehåller oss rätten att förändra design och utrustning. Färgerna som visas är ungefärliga. Extrautrustning som visas på bilderna finns att köpa som tillval. Kontakta din Opelåterförsäljare för information om vilken utrustning som ingår.

* De angivna värdena för bränsleförbrukning och CO2-utsläpp överensstämmer med typgodkännande enligt WLTP (kommissionens rekommendation (EU) 2017/948). Från och med 1 september 2018 ska alla nya bilar typgodkännas med det nya provningsförfarandet WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedure), som är ett nytt och mer realistiskt provningsförfarande som mäter bränsleförbrukning och CO2-utsläpp. WLTP ersätter fullt ut det tidigare provningsförfarandet NEDC – den nya europeiska körcykeln (New European Drive Cycle). Eftersom provningsförhållandena är mer realistiska är värdena för bränsleförbrukning och CO2-utsläpp i många fall högre när de uppmäts enligt WLTP än enligt NEDC. Värdena för bränsleförbrukning och CO2-utsläpp kan variera beroende på de faktiska användningsförhållandena (specifik utrustning, extrautrustning, typ av däck m.m.). Mer information får du hos din återförsäljare. Klicka här för mer information om WLTP.

*** De angivna värdena för räckvidd och elektrisk förbrukning överensstämmer med typgodkännande enligt WLTP (kommissionens rekommendation (EU) 2017/948). Detta kan variera beroende på de faktiska användningsförhållandena (hastighet, temperatur, körstil, utomhustemperatur m.m.). Laddningstiden kan variera beroende på laddstationens typ och effekt. Kontakta din återförsäljare för mer information.Klicka här för mer information om WLTP.