Videos

OPEL’S FÖRARHJÄLPSYSTEM.

KLIV IN OCH UPPLEV ETT NYTT SÄTT ATT KÖRA.

Upptäck maximal komfort och säkerhet från ögonblicket du sätter dig i din Opel, med våra avancerade förarhjälpsystem och teknologier.

Vi erbjuder ett brett utbud av funktioner, alla designade för att göra varje körning enklare, säkrare och mer komfortabel.

 

Titta på videoklippen för att ta reda på vilken funktion som förstärker din personliga körupplevelse – och låt sedan din lokala Opelåterförsäljare välkomna dig för en provkörning och för att testa dem.

BE OM EN PROVKÖRNING
Opel’s Adaptiva strålkastare (Adaptive Forward Lightning)
Opels LED strålkastare är ljusa, säkra och smarta. Våra adaptiva strålkastare förstärker din överblick under nattkörning och mörka körsituationer genom att förse vägen men optimalt ljus. 
Opel’s Adaptiva farthållare
Vår adaptiva farthållare förhindrar stötfångarkollisioner och hjälper dig att slappna av genom att sköta bromsning och acceleration till inställt avstånd till fordonet framför dig. 
Opel’s Avancerade parkeringshjälp
I hastigheter under 30 km/h mäter den avancerade parkeringsteknologin potentiella parkeringsfickor. Systemet tar över kontrollen över ratten och parkerar automatiskt själv under tiden du enbart gasar eller bromsar. 
Opel’s 180° eller 360° kamera
180 o panorama backkameran är aktiv från att du lägger i backväxeln och visar föraren om fordon eller fotgängare närmar sig och gör parkeringen enklare och säkrare. För ännu bättre perspektiv visar 360 o kameran din bil från en fågelvy samt direkta händelser på utsidan som är utom din synvinkel. 
Opel’s frontkamera ”Opel Eye”

Intelligenta Opel Eye frontkamerasystemet scannar och upptäcker potentiella risker.

Trafikskyltsavläsningen skannar vägen och upptäcker potentiella faror. Trafikskyltsigenkänningen läser av vägskyltar medan vingelvarningsteknologin förhindrar att du kör av vägen och håller filen. Frontalkrocksvarningen mäter konstant fart och avstånd framåt och bromsar om så behövs.

 
Opel Ergonomiska Aktiva säten
Certifierade av det tyska ryggförbundet AGR som arbetar för friskare ryggar. Våra Ergonomiska aktiva säten är designade för att garantera maximal komfort och välbefinnande för förare och passagerare. Upp till 18 inställbara lägen plus en rad wellness-funktioner för att hjälpa dig att förhindra ryggont även på de längsta resorna. 
Opel’s värmande funktioner
Opel’s ThermaTec vindruta med integrerade slingor smälter snabbt bort is och snö. Uppvärmda fram och baksäten tillsammans med den uppvärmda ratten ser till att förare och passagerare alltid håller sig varma vid kyligt väder. 
Opel’s nyckelfria Open & Start system
Nyckelfritt Opel & Start teknologi känner igen dig som förare och låser automatiskt upp dörrarna och bagagelucka på din Opel när din bilnyckel närmar sig området runt din bil. Med det smarta Open & Start systemet kan du köra iväg med nyckeln kvar i fickan. 
Opel’s handsfreebaklucka
Med elektrisk handsfree baklucka öppnas och stängs din Opels bagagelucka med en enkel rörelse med foten under den bakre kofångaren. För att ökad komfort kan du ställa in öppningshöjden efter önskemål.