Hoppa till innehåll
Nya Opel Astra Electric – 100 % elektrisk femdörrars och kombi

Nya Opel Astra Electric – 100 % elektrisk femdörrars och kombi

30 November, 2022 av Opel Sverige
  • Debut: Senaste generationen Astra, 100 % elektrisk för första gången
  • Kombi med eldrift: Astra Sports Tourer är Opels första kombi med 100 % eldrift
  • Topprestanda: 270 Nm vridmoment, räckvidd upp till 416 km, maxhastighet 170 km/h
  • Elektrisk körning: Tyst väghållning, mjuk elektrisk drift, noll CO2-utsläpp

 

Nu presenteras för första gången nya Opel Astra Electric – både som femdörrarsutförande och som kombin Sports Tourer. Den senaste generationen Astra blir den först serieproducerade med en 100 % elektrisk drivlina.

 

– Astra Electric och Astra Sports Tourer Electric är riktiga pionjärer. Nya eldrivna versioner av både femdörrarmodellen och kombin ger kunder möjligheten att ta del av vardagskomfort med framför allt 100 % utsläppsfri körning, sa Florian Huettl, vd för Opel, i ett uttalande.

Elektrisk körglädje

Nya Opel Astra Electric och kombin nya Opel Astra Sports Tourer Electric är utrustade med en elektrisk motor som har en kraft på 115 kW (156 hk) och ett omedelbart vridmoment på 270 Nm. Maxhastigheten ligger på 170 km/h och beroende på körpreferenser kan förare välja mellan tre körlägen – Eco, Normal och Sport.

 

Motorn drivs av ett litiumjonbatteri med en kapacitet på 54 kWh. Totalt ger det Astra Electric en räckvidd på upp till 416 km enligt WLTP. Batteriet kan snabbladdas till 80 % kapacitet vid en offentlig laddstation som erbjuder 100 kW-laddning. Batteriets låga placering inskränker inte på rymligheten i interiören och gör att kombin Astra Sports Tourer Electric erbjuder 516 liter kapacitet med sätena uppfällda, samt 1 533 liter om de är nedfällda.

Stilren digital interiör

Interiört är Astra Electric och Astra Sports Tourer Electric anpassade för elektrisk drift och en digital upplevelse. Sätena erbjuds i Alcantara för att ge förare och passagerare bästa Opel-komfort. De är också certifierade av den tyska föreningen AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V ), vilka arbetar för bättre rygghälsa.

 

Den fullt digitaliserade Pure Panel-pekskärmen erbjuder föraren en modern ”cockpit” att styra bilen från. Genom den senaste generationen av intuitiva gränssnitt nås alla viktiga funktioner som laddningsstatus och räckvidd direkt på skärmen. Förarassistanssystem kontrolleras också genom skärmen och erbjuder trygghet och säkerhet under körning. Funktioner som autobroms, dödavinkelvarnare, filhållningsassistent och trötthetsvarnare är implementerade i Opels nya Intelli-Drive 2.0.

Design för eldrift

Nya Opel Astra Electric och Astra Sports Tourer Electric är likt utförandena med förbränningsmotorer utrustade med den nya fronten Opel Vizor som först introducerades med Opel Mokka. Strålkastarna i adaptiv Intelli-Lux LED-pixlar består av totalt 168 lampor, 84 på vardera sida. Astra Electric erbjuder också en extra sportig främre stötfångare och 18-tums fälgar för en stabil körning, samt ett kraftfullt uttryck.

 

 

För ett längre pressmeddelande på engelska, läs mer här.