Hoppa till innehåll
Nya Opel Grandland GSe – High Performance SUV

Nya Opel Grandland GSe – High Performance SUV

8 November, 2022 av Opel Sverige
  • Premiär: Opel presenterar GSe-kraft i SUV-segmentet
  • Dynamisk mix: Kraften från en sportbil i en SUV med elektrisk fyrhjulsdrift
  • Unika egenskaper: Specifik styrning exklusivt för GSe
  • GSe-stil: Kraftfulla 19-tumsfälgar inspirerade av Manta GSe

 

Nu presenterar Opel nästa elektriska kraft som följer nya Astra GSe och Astra Sports Tourer GSe som presenterades i slutet av september. Nya Opel Grandland GSe är en kraftfull SUV och plug-in hybrid i C-segmentet som kombinerar prestandan från en sportbil med stil och mångsidighet, samt med elektrisk fyrhjulsdrift för optimal väghållning.

 

– Nya Opel Grandland GSe är exceptionellt dynamisk, kapabel och stilren. Vi är säkra på att den kommer att attrahera kunder som inte bara vill ha en elektrisk SUV, utan även en sportig bil, säger Opels vd, Florian Huettl.

Sportig SUV-kraft

Nya Opel Grandland GSe kombinerar en 1.6 turboladdat bensinmotor med två elektriska motorer, en för varje axel. Totalt ger den en effekt på upp till 221 kW/300 hästkrafter. Plug-in hybriden kan både köras i 100 % elektriskt läge och erbjuder även en elektrisk fyrhjulsdrift med optimal väghållning. Acceleration från 0 till 100 km/tim sker på 6,1 sekunder och maxhastigheten är 235 km/tim eller 135 km/tim i elektriskt läge.

 

Precis som Astra GSe-modellerna erbjuder nya Opel Grandland GSe unik stötdämpning och styrning. McPherson-fjädring är placerad på framaxeln och en multi-link-axel på den bakre, vilka tillsammans ger Opels sportiga SUV en mjuk och stabil väghållning vid både inbromsning i svängar och under acceleration i höga hastigheter.

Sportig SUV-design

Nya Opel Grandland GSe präglas av sportig SUV-design genom nya fronten Opel Vizor, samt flera element som symboliserar GSe-signaturen – 19-tumsfälgar, en ny sportig design på avgasröret, ett GSe-emblem på bakluckan, och mycket mer. För ytterligare sportig karossdesign kan motorhuven kläs i svart.

 

Interiören präglas av AGR-certifierade framsäten i Alcantara som ser till att både föraren och passageraren får en dynamisk körning med optimal komfort och ergonomi.

 

 

För ett längre pressmeddelande på engelska, läs mer här.