Hoppa till innehåll
Upp till 50.000 kr i klimatpremie när du köper en elektrisk transportbil från Opel

Upp till 50.000 kr i klimatpremie när du köper en elektrisk transportbil från Opel

12 februari 2024 av Opel Sverige

Nu blir det ännu bättre priser på elektriska transportbilar från Opel. Tack vare den nya klimatpremien på upp till 50 000 kronor till företag som väljer 100 % elektriskt sänks priserna på både kontantköp och på Opels finansiella företagsleasing.

 

– Vi tycker så klart att det är mycket välkommet med en klimatpremie, men framför allt är det väldigt goda nyheter för våra kunder. Det här innebär att vi kan leverera ännu bättre erbjudanden till alla svenska företag, inte minst genom vår finansiella leasing som redan i dag är ett väldigt populärt val, säger Patrik Hansson, Brand Manager LCV på Opel i Sverige, och tillägger:

 

– Antalet kunder som väljer elektriskt från Opel fortsätter att öka för varje år som går och nu finns det ingen anledning att vänta längre, om man går och funderar på att ställa om. Jag rekommenderar alla företag att så snabbt som möjligt ta chansen och söka för att få det maximala stödet på 50 000 kronor. 

Opel erbjuder en snabb leverans

Upptäck våra erbjudanden >

 

Klimatpremien gäller vid köp av eldrivna lätta lastbilar och kan sökas av allt från privata företag till kommuner och regioner. Hos Opel går det att välja mellan den smidiga modellen Combo-e och den rymligare Vivaro-e. Klimatpremien är baserad på prisskillnaden mellan en modell som är 100 procent elektrisk, och en jämförlig modell som är utrustad med förbränningsmotor.

 

– Det innebär att det blir en lägre prisskillnad mellan en transportbil med elmotor och en transportbil med förbränningsmotor. Samtidigt har den elektriska versionen låga drifts- och servicekostnader och en låg skatt på bara 360 kronor om året. Så det blir ganska snabbt en hel del pengar man sparar genom att välja el, säger Patrik Hansson, och berättar mer om Opels breda utbud av elektriska transportbilar:

 

– När du väljer Opel väljer du alltid den senaste tekniken och väldigt hög säkerhet. Sedan präglas våra transportbilsmodeller även av en hög flexibilitet, det vill säga modellerna har olika fordonslängder och de kan anpassas efter flera olika verksamhetsbehov. Sedan ska vi inte heller glömma bort att vi har välfyllda lager just nu och det innebär att vi kan erbjuda en snabb leverans. 

Så fungerar klimatpremien

Klimatpremien går att söka sedan den 13 februari hos Energimyndigheten och stödet uppgår till som mest 50 000 kronor. Från och med nästa år kommer stödet att sänkas stegvis, för att sedan avskaffas helt i oktober 2025.

 

– Det är ett riktigt bra tillfälle att gå över till el just nu och hos Opel kan du alltid hitta rätt elektriska transportbil för ditt företag. Vi kommer till exempel lansera vår största modell Movano i ett elektrisk utförande under 2024 och det innebär att vi har elektrifierat hela vårt transportbilsprogram, säger Patrik Hansson, Brand Manager LCV på Opel i Sverige, och avslutar: 

 

– Opels transportbilar är alltid ett smart val och du kan räkna med att ta del av en transportbil som präglas av rejäl komfort och modern teknik. Det är helt enkelt innovativ tysk kvalitet, som ser till att varje arbetsdag blir så bekväm som möjligt. 


Fakta: Klimatpremie till transportbilsförare

Stödet gäller nya transportbilar som inte tidigare tagits i trafik, varken i Sverige eller utomlands.

 

Den stödberättigade kostnaden utgörs av prisskillnaden mellan en transportbil som är 100 % elektrisk och närmast jämförliga modell med förbränningsmotor.

 

Så stort är stödet:

• 13 januari 2024 – 31 december 2024: upp till 50 000 kronor.

• 1 januari 2025 – 30 juni 2025: upp till 40 000 kronor.

• 1 juli 2025 – 30 september 2025: upp till 30 000 kronor.

 

Läs mer om klimatpremien på Energimyndighetens hemsida här.


 

Opel Finans Billån: finansieringsexempel via DNB Finans. 36 mån bindningstid, 8,35 % rörlig ränta och effektiv ränta Combo-e 9,06 %, Vivaro-e 8,98 %. Uppläggningsavgift 695 kr, administrationsavgift 60 kr.

 

Modell/Första förhöjd hyra/Restvärde/finansierat belopp inklusive klimatpremie: Combo-e/116 404 kr/188 955 kr/349 900 kr. Vivaro-e/137 876 kr/224 055 kr/417 900 kr. Priset gäller inklusive rådande klimatpremie på 50 000 kr samt efter godkännande och utbetalning av Energimyndigheten. För specifik information om erbjudandet, kontakta din återförsäljare. Bilarna på bilderna kan vara extrautrustade.  Vi reserverar oss för eventuella ändringar, avvikelser och fel.