Hoppa till innehåll
Upp till 50.000 kr i klimatpremie när du köper en elektrisk transportbil från Opel

Upp till 50.000 kr i klimatpremie när du köper en elektrisk transportbil från Opel

12 februari 2024 av Opel Sverige

Nu blir det ännu bättre priser på elektriska transportbilar från Opel. Tack vare den nya klimatpremien på upp till 50 000 kronor till företag som väljer 100 % elektriskt sänks priserna på både kontantköp och på Opels finansiella företagsleasing.

 

– Vi tycker så klart att det är mycket välkommet med en klimatpremie, men framför allt är det väldigt goda nyheter för våra kunder. Det här innebär att vi kan leverera ännu bättre erbjudanden till alla svenska företag, säger Patrik Hansson, Brand Manager LCV på Opel i Sverige, och tillägger:

 

– Antalet kunder som väljer elektriskt från Opel fortsätter att öka för varje år som går och nu finns det ingen anledning att vänta längre, om man går och funderar på att ställa om. Jag rekommenderar alla företag att så snabbt som möjligt ta chansen och söka för att få det maximala stödet på 50 000 kronor. 

Låga kostnader med Opel

Upptäck våra erbjudanden >

 

Klimatpremien gäller vid köp av eldrivna lätta lastbilar och kan sökas av allt från företag till kommuner och regioner. Hos Opel går det att välja mellan den kompakta modellen Combo-e, eller den större Vivaro-e.

 

Själva klimatpremien är baserad på prisskillnaden mellan en modell som är 100 procent elektrisk, och en jämförlig modell som är utrustad med förbränningsmotor.

 

– Det innebär att det blir en lägre prisskillnad mellan en transportbil med elmotor och en transportbil med förbränningsmotor. Samtidigt har Opels elektriska fordon låga drifts- och servicekostnader och en låg skatt på bara 360 kronor om året. Så det blir ganska snabbt en hel del pengar man sparar genom att välja el, säger Patrik Hansson, och tillägger:

 

– Just nu går det att köpa vår smidiga modell Opel Combo-e för bara 349 900 kronor, och då är det innan klimatpremien ens är inräknad. Jag tycker det innebär att Opel just nu erbjuder marknadens absolut bästa transportbilserbjudanden. 

Smidiga lösningar vid stora fordonsbehov

Hos Opel finns transportbilslösningar som passar alla – från den som behöver enstaka fordon, till storbeställningar. För dig som har behov av många transportbilar finns särskild expertis tillgänglig, som ordnar en snabb och smidig leverans oavsett var du befinner dig.

 

– Vi har lång erfarenhet när det kommer till att hantera stora transportbilsbeställningar, och då talar vi om 50 fordon eller fler. Hos Opel är vi experter på hela kedjan: från att transportbilarna beställs, till påbyggnation, dekalering och till sist även leveransen. Eftersom vi finns över hela landet kan vi leverera till återförsäljare i norr och söder, eller direkt till din verksamhet, säger Christian Rådh, försäljningsdirektör vid B2B.

Så fungerar klimatpremien

Klimatpremien går att söka sedan den 13 februari hos Energimyndigheten och stödet uppgår till som mest 50 000 kronor. Från och med nästa år kommer stödet att sänkas stegvis, för att sedan avskaffas helt i oktober 2025.

 

– Just nu är definitivt ett perfekt tillfälle att ta klivet över till 100 % elektriskt. Opels transportbilar är alltid ett smart val och du kan räkna med att ta del av en transportbil som präglas av rejäl komfort och modern teknik. Det är helt enkelt innovativ tysk kvalitet, som ser till att varje arbetsdag blir så bekväm som möjligt, avslutar Patrik Hansson. 


Fakta: Klimatpremie till transportbilsförare

Stödet gäller nya transportbilar som inte tidigare tagits i trafik, varken i Sverige eller utomlands.

 

Den stödberättigade kostnaden utgörs av prisskillnaden mellan en transportbil som är 100 % elektrisk och närmast jämförliga modell med förbränningsmotor.

 

Så stort är stödet:

• 13 januari 2024 – 31 december 2024: upp till 50 000 kronor.

• 1 januari 2025 – 30 juni 2025: upp till 40 000 kronor.

• 1 juli 2025 – 30 september 2025: upp till 30 000 kronor.

 

Läs mer om klimatpremien på Energimyndighetens hemsida här.


 

Utsläppsvärden enligt WLTP, blandad körning, specificerad grundnivå. Pris exkl. moms gäller innan rådande klimatpremie på upp till 50 000 kr. Erbjudandet gäller på ett begränsat antal lagerbilar.