ALLTID I SPARLÄGE

Elektriskt lönar sig verkligen. Dra nytta av de låga totala driftskostnaderna tack vare statliga subventioner och billigare serviceresor. Dessutom kan du njuta av ytterligare privilegier, som t.ex. undantag från parkeringsavgifter och extra parkeringsplatser för elbilar och annat som vissa orter inför.

EN SMART INVESTERING

Naturligtvis är det inte lätt att jämföra priser på elbilar och bilar med konventionell motor. Men när det gäller de faktiska driftskostnaderna är fördelarna många:

  • Kostnaden för service är lägre än för ett förbränningsfordon. Det finns mycket färre rörliga delar med batteridrivna motorer och oljebyten krävs inte.
  • Lägre beskattning på grund av bonus malus, vilket innebär att elbilar är miljöbonusberättigade och därmed blir skattesatsen mycket lägre än bilar med förbränningsmotorer.
  • Gratis parkering i vissa stadsområden och nollkostnad för att komma in i lågutsläppszoner.

SMARTA BESLUT OM LADDNING

Hur du laddar batteriet kan också göra det mer ekonomiskt att äga ett elfordon på lång sikt. Du kan till exempel spara pengar genom att använda flera möjligheter som offentliga laddningserbjudanden att ladda gratis som gäst.

Om du har en smart laddbox med en anslutning till den smarta laddboxens elförsörjning installerad hemma kan du enkelt hantera tiden när laddningen är mest ekonomiskt förmånlig, beroende på energileverantörens priser eller integrationen i anläggningar för förnybar energi (kan kräva ytterligare hårdvara). Dessutom kan du erbjuda din laddbox åt andra med elbil och få betalt för det.

Som företagets bilförare är det lätt för dig att administrera ersättningsförfrågningar till din arbetsgivare för hemmaladdningarna. Och genom att använda smartphone-appar relaterade till ditt fordon eller den smarta laddningsstationen är det möjligt att fjärrövervaka och använda dina laddningar, så att du alltid kan säkerställa effektiv laddning och informeras om din laddningsstatus.