Hoppa till innehåll
Fakta & fördelar

Fakta och fördelar

Att köra en elbil innebär många fördelar

 
Elbilar är effektiva, tystgående och utsläppsfria. De kräver mindre underhåll än bilar med förbränningsmotor och erbjuder många ekonomiska fördelar.

Inga utsläpp

Smidig mobilitet

 
I och med att elbilar inte släpper ut någon CO2 så omfattas de inte av begränsade miljözoner. 
Mindre CO2-utsläpp
Elbilars CO2-utsläpp är avsevärt mindre än avtrycken från bilar med förbränningsmotorer – under hela livslängden. Den viktigaste anledningen är att elmotorer är mer energisnåla och inte släpper ut ett enda gram CO2 under körning. 
Kör överallt
Eftersom elbilar inte släpper ut någon CO2 under körning kan de köras överallt, även i miljözoner i stadskärnor. Detta är mycket fördelaktigt mot alla förbränningsmotorer. 

Räkna ut hur mycket du sparar med en elbil från Opel

Här kan du räkna ut hur mycket du sparar varje år genom skatt, bränsle och servicekostnader när du väljer någon av Opels elbilar.

Beräkningarna är baserade på en bränslekostnad på 18,34 kr/liter för bensin och 18,00 kr för diesel, förbrukning, serviceavtal och skatt på bensindriven bil i motsvarande storlek. Besparingsjämförelsen för CO2-utsläpp är ungefärliga och beräknade på flygresa för 1 person. Elförbrukningen är beräknad på att laddning sker via laddbox i hemmet, för en uppskattad kostnad på 3 kr/kWh.

 

 

Beräkna din elbilskostnad
Här kan du räkna ut hur mycket du sparar varje år i skatt, bränsle och servicekostnader när du väljer någon av våra elbilar i stället för en bensin- eller dieseldriven bil. 
Beräkna din elbilskostnad
Enklare stadskörning
Elbilar är perfekt anpassade till stadstrafik. Fördelarna är många, allt från smidig och tyst mobilitet anpassad för trängre gator, till enkel laddning på tillgängliga laddstationer. 

Laddning och räckvidd

Maximal körglädje. Längre räckvidd och ännu kortare laddtider. 

 
Ta reda på hur en elbil kan göra din vardag enklare. 
Ladda hemma
Ladda på offentlig plats
Räckvidd

Elektriska drivlinor

Allt du behöver veta innan du tar steget att köpa en elbil.

Hitta rätt elektriska drivlina
Helelektrisk (LEV) eller plug-in hybrid (PHEV). Opel har ett brett utbud av elbilar och vi vill att du ska vara tillräckligt informerad för att känna till skillnaderna mellan de olika modellerna. När du har fått all information kan du bedöma exakt vilken drivlina som är bäst för dig. Här hittar du all nödvändig information. 
Läs mer om elektriska drivlinor
Så fungerar batteriet
Att känna till hur batteriet fungerar i en bil med eldrift ger många fördelar. Det är en god idé att se till att batterinivån alltid ligger någonstans mellan 20 till 80 %. Läs mer om varför detta är viktiga och annan intressant fakta om batterier. 
Läs mer om batteriet

Vill du veta mer?

Beräkna din elbilskostnad
Beräkna din elbilskostnad