ZAFIRA-e LIFE

Från 659 900 kr

Opel Zafira-e Life är den elektriska evolutionen av en härlig lounge på hjul och flaggskeppet i Zafira Life-serien med premiumkomfort i toppklass. Serien omfattar nu även en helelektrisk drivlina som ger mjukare, tystare och lyxigare färd för alla passagerare ‒ både som 7-sitsig elbil och som 9-sitsig elbil.

e-FEATURESFLEXIBILITETÅTKOMLIGHETSÄKERHET OCH INNOVATIONEREN LOUNGE PÅ HJULUPPKOPPLINGKÖREGENSKAPERTILLBEHÖR

HÖJDPUNKTER

e-FEATURES

En röntgenvy av batteriet i en en röd Opel Zafira-e Life

PERFEKT INTEGRERAT BATTERI

Styrkan i Zafira-e Lifes helelektriska drivlina med noll utsläpp kommer från ett kraftfullt 75 kWh litiumjonbatteri som ger en räckvidd på upp till 330 km. Batteriets celler med hög energidensitet, avancerad värmehantering och balanserad chassiintegrering, innebär inte bara en lång livscykel och tillförlitlig räckvidd, utan även låg tyngdpunkt för stabila och jämna köregenskaper.

Baksätena i andra och tredje raden av en Opel Zafira-e är vända mot varandra med ett bord i mitten

LJUDLÖS

Den nya elektriska, helt batteridrivna och tysta drivlinan i Zafira-e Life ger en lugn, avkopplande och extremt mjuk åkning. Oavsett om dina passagerare behöver prata eller fundera är kupén en lugn oas på vägen. Perfekt för hämtning och lämning i bostadsområden, inte minst eftersom Zafira-e Life kan vara såväl en 7-sitsig elbil som en 9-sitsig minibuss.

Kontrollpanel där föraren kan välja körinställningar

REGENERATIV BROMSNING

Zafira-e Life kör mjukt, och inte bara till fördel för passagerarna utan också för maximal energi- och kostnadseffektivitet. Så snart du tar foten från gaspedalen under körning återvinner den regenerativa bromsningen kinetisk energi när du bromsar och omvandlar denna energi till ännu större räckvidd. I den högsta inställningen (B-Mode) kan de flesta korta körningar göras utan att traditionell bromsning används. Det minskar slitaget och därmed underhållskostnaderna.

En laddningsport på en transportbil av modellen Zafira-e Life

SNABB OCH ENKEL LADDNING

Laddning av Zafira-e Life innebär att du aldrig behöver låta dina passagerare vänta. Bilens batteri på 75 kWh behöver bara 30 minuter till att ladda 80 % av den optimala räckvidden med en offentlig laddare på 100 kWh. Smidig laddning i bilen och i hemmet ger en maximal räckvidd över natten eller mellan jobb, vilket gör Zafira-e Life till den exklusiva, rena och kostandseffektiva minibussen.

Instrumentbrädan i en Opel Zafira-e Life

ÖVERVAKNING AV FORDONSDATA

Zafira-e Life övervakar fordonsdata med sofistikerade sensorer och system i bilen som ger en detaljerad översikt av varje körning för att visa räckvidd, förhållanden längs vägen och energikostnader, så att du kan fortsätta köra så effektivt som möjligt.

En person håller i en penna och skriver på ett papper

ELEKTRICITET LÖNAR SIG

Hämta upp dina passagerare och lämna bakom dig bekymmer över höjda bränslepriser, nollutsläppszoner och ökande fordonsskatter. Elektriska transporter är framtiden för varje tätortsföretag som vill vara kostnadseffektivt. Zafira-e Lifes elektriska drivlina innebär en extremt konkurrenskraftig total ägandekostnad som blir ännu bättre genom statliga bidrag.

FLEXIBILITET

En rörlig bild som visar hur sätena i andra och tredje raden av en Opel Zafira-e kan flyttas runt

UPP TILL 9 SÄTEN

Opel Zafira-e Life sätter standarden i klassen för vardagsflexibilitet.

Du kan själv välja hur du vill ha din Zafira-e Life: kanske behöver du en 7-sitsig elbil, eller behöver du 9 platser? Oavsett hur stor familj du har eller hur ditt företags behov ser ut har du alltid plats för alla – oavsett om ni ska till stranden eller ett jobbmöte.

Baksätena i andra och tredje raden av en Opel Zafira-e är vända mot varandra med ett bord i mitten

STOLSALTERNATIV

Opel Zafira-e Life kan vara både en 7-sitsig elbil och en 9-sitsig elbil – med andra ord är den definitionen av flexibilitet och komfort. Andra och tredje sätesraden kan skjutas fram eller bak för extra benutrymme.

Du kan också fälla ned eller ta bort säten om du behöver mer lastkapacitet. Sätena kan också placeras mittemot varandra för att få ännu socialare resor.

ÅTKOMLIGHET

Skjutdörrarna är öppna på en vit Opel Zafira-e Life

ELEKTRISKA SKJUTDÖRRAR

Dubbla elektriska skjutdörrar1 skapar en bred öppning på båda sidor, vilket gör det säkert och enkelt för passagerarna att ta sig in i och ut ur bilen.

Särskilda sensorer medför dessutom att dörrarna kan öppnas automatiskt – perfekt när man har händerna fulla.

1Tillval.

En startknapp

LÄTT ATT ÖPPNA OCH STARTA

Med det enkla nyckellösa systemet för att öppna och starta bilen1 sätter du dig bara i bilen och kör iväg utan att behöva ha koll på bilnycklarna – så länge du har dem i fickan, väskan eller någon annanstans i närheten.

1Tillval.

En man öppnar bakluckerutan på en mörkgrån Opel Zafira-e Life

ÅTKOMST VIA BAKLUCKERUTAN

Du kan öppna Zafira-e Lifes bakluckeruta1 utan att öppna själva bakluckan, vilket gör det lättare att lasta in mindre objekt i bagageutrymmet om utrymmet bakom bilen är begränsat.

1Tillval.

En Opel Zafira-e Life åker under en utfart med höjd 2 meter

MÅTT

Zafira-e Life erbjuds i två olika längder och båda ger perfekt balans mellan relativt kompakta exteriöra mått och en rymlig och mycket flexibel interiör. Dessutom är Zafira-e Life alltid lägre än 1,9 m – vilket är skönt när man ska ner i ett parkeringsgarage.

Zafira-e Life erbjuds i versionen som är 4,95 m lång, vilket ger en snabb och smidig körning som passar perfekt i staden och där utrymmet är begränsat. Den finns också i den större versionen på 5,4 m.

Begränsningen på under 1,9 m höjd gäller inte för fordon med en specificerad maximal nyttolast på 1 400 kg.

SÄKERHET OCH INNOVATIONER

Krockkuddarna fram, bak och på sidorna i en mörkgrå Opel Zafira-e Life

SÄKERHET OCH KROCKKUDDAR

Opel Zafira-e Life tar säkerheten på lika stort allvar som du – med krockkuddar fram för förare och passagerare och sidokrockkuddar eller krockskyddsgardiner för passagerarna på samtliga tre rader i fordonet.

Strålkastare på en vit Opel Zafira-e Life

XENONSTRÅLKASTARE

Xenonstrålkastare (helljus)1 i kombination med LED-halvljus för körning dagtid1 ger en distinkt design och extra sikt på vägen, oavsett ljusförhållandena.

1Tillval.

Svarta bilsäten

ISOFIX

Alla säten på andra och tredje raden i Opel Zafira-e Life kan förses med ISOFIX-fästen1 så att upp till sex barnstolar kan monteras, enkelt och snabbt.

1Tillval. Inte tillgängligt för vissa säteskonfigurationer.

En vit Opel Zafira-e Life använder backkameran för att fickparkera

MÅTT

Multifunktionskameror fram och bak för säkerhetssystem som igenkänning av hastighetsskyltar, trötthetsvarnare och backkamera1 med 180° vy bakåt för parkering.

1Tillval.

En vit Opel Zaifra-e Life håller ett bestämt avstånd till bilen framför med hjälp av en sensor

SÄKERHETSSYSTEM

Farthållaren låter dig ställa in en önskad hastighet som sedan hålls tills du antingen bromsar eller inaktiverar den.

Vid behov aktiveras automatisk nödbromsning för att undvika en olycka och bromsarna aktiveras automatiskt. Dödavinkelvarnaren1 använder sensorer och en visuell projektion på sidobackspegeln för att varna föraren om att det finns fordon i Zafira-e Lifes döda vinkel, vilket förhindrar olyckor vid omkörningar. Kollisionsvarnare söker av vägen framåt och meddelar föraren om eventuella kollisionsrisker med fordon eller fotgängare uppstår.

1Tillval.

En sensor läser av väglinjerna framför en Opel Zafira-e Life

FÖRARSTÖD

Varning vid filbyte känner av när bilen glider över i ett annat körfält och varnar föraren med ett ljudlarm och en visuell signal. Det är ett av flera förarstödssystem som gör vardagskörningen lite enklare.

Trötthetsvarnare1analyserar ditt körmönster genom frontkameran och ratten, och meddelar när det är dags att ta en kort paus. Anpassning till hastighetsgränser1 läser av hastighetsskyltar och analyserar ändringar av hastighetsgränsen. Med bara ett tryck på minnesknappen kan farthållaren anpassa hastigheten till en ny hastighetsgräns.

1Tillval.

En vindrutedisplay som visar förardata såsom hastighetsgräns och bilens nuvarande hastighet

VINDRUTEDISPLAY

Zafira-e Lifes vindrutedisplay1 är en unik funktion i segmentet och låter föraren se viktig information, som hastighet och farthållardata, som projiceras på vindrutan i förarens synfält.

1Tillval.

En vy ovanifrån av strålkastare framför en Opel Zafira-e Life på natten

SMARTA STRÅLKASTARE

Zafira-e Lifes intuitiva smarta strålkastare växlar automatiskt mellan hel- och halvljus för att undvika att blända andra förare.

EN LOUNGE PÅ HJUL

Takfönster i Opel Zafira-e Life

PANORAMATAK

Opel Zafira-e Life har ett fantastiskt panoramatak1 som låter ljuset flöda in i kupén och skapar en helt ny, energifylld atmosfär. Om solen blir för stark drar du bara över solskyddet så att du och dina passagerare har en behaglig miljö.

1Tillval.

Värmen går igenom hela bilsätet

PREMIUMKOMFORT

För extra lyx och total avslappning kan du välja Zafira-e Lifes inbyggda massagesätesfunktion1, som finns tillgänglig för förarsätet och passagerarsätet fram.

Oavsett årstid kan du alltid få det varmt och skönt i Zafira-e Life tack vare den inbjudande sätesvärmen2 fram, som ger en känsla av komfort och lyx.

1Standard på utrusntingsnivån Elegance, ej tillgänglig på Business och Premium.

2Endast för säten med läderklädsel.

Instrumentpanelen i en bil med knappar och display för klimatkontroll

AUTOMATISK KLIMATANLÄGGNING

Bilen har två zoner för styrning av den automatiska klimatanläggningen1 så passagerarna fram och bak kan välja sina egna inställningar – inga fler diskussioner om den perfekta temperaturen.

1Tillval.

UPPKOPPLING

En skärm med bilradio och annan multimedia till höger om bilratten

INFOTAINMENT

Hitta den snabbaste vägen till ditt resmål med Zafira-e Lifes 7-tums pekskärm1 och Multimedia Navi med Live Navigation2. Med Android Auto1,3 eller Apple CarPlay1,3 får du enkel åtkomst till all din musik och allt innehåll på din smartphone.

1Tillval.
2Live Navigation Services omfattar Online Traffic, bränslepriser, parkeringsinformation, onlinesökning av POI:er, väder och vägsäkerhetsvarningar (Ej tillgängligt i Tyskland eller Schweiz).
3Kompatibilitet och viss funktionalitet kan variera beroende på enhetens typ och operativsystemets version. Apple CarPlay™ är ett varumärke som tillhör Apple Inc., registrerat i USA och andra länder. Android Auto™ är ett varumärke som tillhör Google Inc.

Knappar och strömbrytare till lampor inne i bilen

OPELCONNECT SERVICES1

De bästa digitala verktygen för planering av resan framöver. Kontrollera räckvidden för elektrisk körning och programmera tidpunkter för laddning via smartphone, plus en rad tjänster som ger en ny nivå av säkerhet och stöd så att du kan hålla dig uppkopplad och informerad.

  • Trygghet: Nödanrop, assistanssamtal samt fordonsstatus och information.
  • Bekvämlighet: Fjärrstyrningsfunktioner för dörrlås, signalhorn och belysning samt användbara laddnings- och parkeringstjänster såväl som automatisk betalning av vägtullar.
  • Smart körning: Njut av avslappnad körning tack vare Live Navigation samt reseplanering och körinformation i realtid.

1Tillgängligheten för OpelConnect Services skiljer sig mellan olika länder och bilar. Tjänsterna kan kräva prenumeration/avgift och beror på mobiltäckning och tillgänglighet.

KÖREGENSKAPER

En vit transportbil av modellen Opel Zafira-e Life kör in i ett parkeringshus

VÄGHÅLLNING

Låt inte storleken hindra dig – Zafira-e Life är kvick och dynamisk, och ger dig den där smidiga och praktiska körupplevelsen som du förväntar dig av en Opel.

En knapp med vilken gällande vägunderlag anges

INTELLIGRIP

Zafira-e Lifes IntelliGrip1 ger extra bra körning på svåra underlag som lera, sand och snö och ser till att du behåller greppet.

1Tillval.

OPEL+ TILLBEHÖR

Uppfyller dina individuella behov.

Ge uttryck för din personlighet med originaltillbehör för Opel+ för att få ut mesta möjliga av ditt Zafira-liv. Framtagna och testade för din Opel.

Bilden kan avvika från saluförd produkt.