Hoppa till innehåll
Fakta & fördelar

Fakta och fördelar

Att köra en elbil innebär ett tydligt försprång

 
Elbilar är effektiva, tystgående och utsläppsfria. De kräver mindre underhåll än bilar med förbränningsmotor och erbjuder många ekonomiska fördelar.

Inga utsläpp

Elbilar har många fördelar

Mindre CO2-utsläpp
Elbilars CO2-utsläpp är avsevärt mindre än avtrycken från bilar med förbränningsmotorer – under hela livslängden. Den viktigaste anledningen är att elmotorer är mer energisnåla och inte släpper ut ett enda gram CO2 under körning. 
Kör överallt
Eftersom elbilar inte släpper ut någon CO2 under körning kan de köras överallt, även i miljözoner i stadskärnor. Detta är mycket fördelaktigt mot alla förbränningsmotorer. 

Även detta talar för elbilar

Ekonomiska fördelar

 
Att köra en elbil ger många ekonomiska fördelar, till exempel lägre skatt och driftskostnader. Ta reda på hur du eller ditt företag kan gynnas av att köpa eller leasa en elbil.
Beräkna din elbilskostnad
Här kan du räkna ut hur mycket du sparar varje år i skatt, bränsle och servicekostnader när du väljer någon av våra elbilar i stället för en bensin- eller dieseldriven bil. 
Beräkna din elbilskostnad
Enklare stadskörning
Elbilar är perfekt anpassade till stadstrafik. Fördelarna är många, allt från smidig och tyst mobilitet anpassad för trängre gator, till enkel laddning på tillgängliga laddstationer. 

Laddning och räckvidd

Maximal körglädje. Större och större räckvidd. Och ännu kortare laddtider. 

 
Ta reda på hur en elbil kan göra din vardag enklare. 
Ladda hemma
Ladda på offentlig plats
Räckvidd

Elektriska drivlinor

Allt du behöver veta innan du tar steget att köpa en elbil.

Hitta rätt elektriska drivlina
Helelektrisk (LEV) eller plug-in hybrid (PHEV)? Opel har en hel familj av elbilar och vi vill att du ska vara tillräckligt informerad för att känna till skillnaderna mellan de olika modellerna. När du har fått all information kan du bedöma exakt vilken drivlina som är bäst för dig. Här hittar du all nödvändig information. 
Läs mer om elektriska drivlinor
Hur fungerar batteriet?
Precis som din smartphone? Inte riktigt. Men inte särskilt annorlunda heller. Det är en god idé att se till att batterinivån alltid ligger någonstans mellan 20 % och 80 %. Du kan läsa om varför detta är viktigt och många andra intressanta fakta om batterier här. 
Läs mer om batteriet

Vill du veta mer?

Beräkna din elbilskostnad
Beräkna din elbilskostnad