Om Opel

Alla Opels personbilar WLTP-certifierade

  • Nya bilar: Alla Opelmodeller i linje med den nya standarden WLTP
  • Nya regler: Testförfarandet WLTP gäller alla nyregistrerade bilar från och den 1/9
  • Nya modeller: Opels personbilar med bensin-, diesel- och CNG-motorer tillgängliga
  • Nya siffror: Förbrukning enligt WLTP närmare verklig körning

 

Nya bilar registrerade från och med den första september måste vara certifierade enligt den nya standarden WLTP (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure). Det nya testförfarandet gör det möjligt för kunderna att få mer realistiska förbrukningssiffror. Opel har under flera år förberett sin modellportfölj för introduktionen av den nya standarden och alla personbilsmodeller, utan undantag, uppfyller den nya standarden. Opel är således ”WLTP-redo” med alla personbilar.

Opel började att publicera WLTP-siffror redan i juni 2016 för nuvarande Opel Astra och sedan följde siffror för Opel Mokka X och Opel Zafira. Opel gick ytterligare ett steg med den andra generationen av Insignia när man typgodkände Insignia 2,0 Bi-Turbo Diesel enligt WLTP i mitten av 2017 – ett år före de nya reglerna skulle träda i kraft.

Alla Opels personbilar har nu utrustats med toppteknologier som selektiv katalytisk reduktion (SCR) för dieselbilar och partikelfilter (GPF) för direktinsprutade bensinbilar.

 

Körcykeln WLTP: Mer realistiska uppgifter om bränsleförbrukning

I likhet med NEDC (New European Driving Cycle) är WLTP ett laboratorietest, men medan NEDC fastställer värden baserade på teoretiska körprofiler använder WLTP "riktiga" körprofiler hämtade från en global statistisk undersökning. Körcykeln WLTP är indelad i fyra delar med olika genomsnittshastighet: låg, mellan, hög och extra hög hastighet. Varje del innehåller en variation av körfaser, stopp, acceleration och inbromsning. Varje kombination av motor/växellåda för en viss modell testas med den mest ekonomiska samt det mest bränsleintensiva utrustningen som går att få till just det fordonet. Data framtagen med körcykeln WLTP kan jämföras över hela världen medan NEDC-värden bara gäller i Europa.

Opel Sverige marknadsför både Opels person- och lätta transportbilar. Företaget har ca 40 anställda och kontoret ligger i Liljeholmen i Stockholm. I Sverige har Opel drygt 70 försäljningsställen och fler än 100 verkstäder som är spridda över landet. Opel har en marknadsandel på drygt 2,0 % i Sverige.

Läs mer om WLTP här!