Hoppa till innehåll
Modeller

Våra elektriska personbilar & transportbilar

Förenklad e-mobilitet

 
Vi har gjort våra elbilar så enkla att använda att det inte är svårare att ladda dem än att ladda din mobiltelefon. Opels tjänster för elbilar hjälper dig både med övergången till 100 % el och att få ut så mycket som möjligt av din elektriska mobilitet.

Våra elbilar: Mångsidiga och personliga

Elektriska modeller som passar alla

 
För stora och små familjer. För alla som vill köra eldrivna SUV:ar. För de som letar efter en utsläppsfri elektrisk körning. För de som vill ta del av en hållbar mobilitet. För de som är på jakt efter en elbil till ett överkomligt pris. För de som drömmer om en eldriven transportbil eller minibuss till sitt företag. Hos oss kan du vara säker på att hitta precis den elbil som du letar efter.

Corsa-e

Som en liten bil bland elbilarna imponerar Corsa-e med sin kraftfulla men tysta elmotor och imponerande räckvidd. Det maximala vridmomentet är nästan omedelbart tillgängligt vid acceleration från stillastående och garanterar ren körglädje, inte minst tack vare bilens utmärkta väghållning. 

Mokka-e

Mokka-e är vår första helelektriska SUV. Med sin tydliga och uttrycksfulla design förkroppsligar modellen Opels nya designgrepp genom fronten Opel Vizor. Kompakt, snabb och smidig – Opel Mokka-e är en elbil som trivs både på landsväg och i stadsmiljö. Som en ytterligare innovation är elbilen även utrustad med den digitala instrumentpanelen Pure Panel®.

Combo-e Life

Combo-e Life är en elbil som erbjuder rymlighet och komfort. Den finns i 5-sitsig och 7-sitsig version, och för maximal flexibilitet kan du välja själv om den ska levereras med skjutdörrar på en sida eller på båda sidorna. De två skjutbara sätena på den tredje raden kan tas bort, vilket är ett smidigt sätt att öka lastutrymmet.

Zafira-e Life

Zafira-e Life är ideal som familjebil och som företagsbil. Modellem kombinerar komfort och lyx med maximal flexibilitet. Zafira-e Life finns med dragkrok som tillval och i 3 olika storlekar: S, M och L. Det är en utsläppsfri 9-sitsig bil, med stor lastkapacitet som erbjuder bekväma sittplatser.

Plug-in hybrider: Körinnovation

Alltid rätt val

 
Våra plug-in-hybrider är för människor som vill få ut det mesta möjliga av sin körning – men som också bara vill ha mer flexibilitet. Tekniken har utvecklats för alla som söker bästa möjliga prestanda och effekt, samt för de som vill kunna välja mellan olika körlägen: sport eller eco; framhjulsdrift eller fyrhjulsdrift.

Astra Plug-in Hybrid

Nya Astra Plug-In Hybrid är en kompakt bil med innovativ plug-in-hybrid-teknologi. Drivlinan kombinerar hög effektivitet med oslagbar prestanda. Klassledande förarassistanssystem som adaptiva IntelliLux LED®-pixelmatrixstrålkastare1, Intelli-HUD (Head up Display) och det semiautonoma systemet Intelli-Drive1

1 Finns som tillval eller i högre utrustningsnivåer.

Grandland Plug-in Hybrid

Både Grandland Plug-in Hybrid och sportiga Grandland GSe Plug-in Hybrid är SUV:ar som erbjuder innovativ teknik. Tack vare kombinationen av el- och bensinmotor kan föraren välja mellan tre körlägen: Hybrid, El och Sport. Ikoniska Opel Vizor® kännetecknar modellernas djärva och inspirerande design. 

Astra Sports Tourer Plug-In Hybrid

Astra Sports Tourer Plug-In Hybrid är en kombi som kombinerar hög effektivitet med rymlig mångsidighet. Upptäck en laddhybrid med klassledande förarassistanssystem, som adaptiv IntelliLux LED-pixelstrålkastare1, Intelli-HUD (Head up-Display) och det semiautonoma systemet Intelli-Drive1

1 Finns som tillval eller i högre utrustningsnivåer.

Elektriska transportbilar

Din affärspartner

 
Opels helelektriska transportbilar erbjuder alltid rätt lösningar för dig. Oavsett om du söker en eldriven transportbil, en modell med dubbelhytt eller en eldriven skåpbil. Från hantverkarfavoriter till klassledande räckvidd: hos Opel får du maximal tillförlitlighet, låga driftskostnader och låga underhållskostnader.

Elbilar är framtiden

Smidig och effektiv körglädje

 
E-mobilitet kan vara komplext och därför vill vi ge dig en överblick över alla viktiga frågor. Här presenterar vi flera av fördelarna, samt fakta, om vår elektriska mobilitet. Du lär dig allt om laddning och räckvidd för elbilar, samtidigt som vi även tillhandahåller viktig information om ekonomiska och skattemässiga förmåner som du kan göra anspråk på när du köper en elbil.
Fördelar & fakta
Elbilar, oavsett om det är privatbilar eller tjänstebilar, erbjuder ekonomiska och skattemässiga fördelar. Den elektriska körningen har inte en negativ påverkan på CO2-utsläpp, de kräver lite underhåll och använder resurser på ett effektivare sätt. Naturligtvis drivs de av förnybar energi. Dessa är bara några anledningar till varför vi tror att framtiden är elektrisk. 
Läs mer om fördelar & fakta
Laddning & räckvidd
När du kör en elektrisk bil från Opel finns det ett brett utbud av laddkablar och laddboxar som du kan använda för att ladda på resande fot eller hemma. Vi har samlat all information som du behöver, så att det ska bli precis lika enkelt att ladda din bil som att ladda din smartphone. 
Läs mer om laddning & räckvidd
Beräkna din elbilskostnad
Här kan du räkna ut hur mycket du sparar varje år i skatt, bränsle och servicekostnader när du väljer någon av våra elbilar i stället för en bensin- eller dieseldriven bil. 
Beräkna din elbilskostnad
Räckvidd
Ta reda på hur långt Opels elbilar kan köra på en laddning. Använd våra specialverktyg för att räkna ut det. 
Läs mer om räckvidd
Laddtider
Vill du veta hur lång tid det tar att ladda en elbil? Använd våra specialverktyg för att beräkna laddtider.
 
Läs mer om laddtider
Laddning
Du hittar all nödvändig information om såväl laddning som laddtid och strömförbrukning under laddning för elbilar. 
Läs mer om laddning

Frågor och svar om elbilar och plug-in hybrider

Hur fungerar en elmotor?

Motorn i en elbil omvandlar ström från batteriet till mekanisk energi. Detta genererar ett cirkulerande magnetfält med hjälp av spolar som attraherar andra magneter som finns i motorn. Den resulterande kraften överförs till bilens axlar, med en rotationshastighet beroende på strömmens frekvens.

Hur fungerar en plug-in hybrid?

Hybridteknik kombinerar en elmotor med en förbränningsmotor och för optimal körning kan plug-in hybriden automatiskt välja körläge: till exempel genom att använda elmotorn upp till 50 km/h. Med hybridläget kan man köra helt elektriskt kortare sträckor, men kan dynamiskt utnyttja extra effekt, till exempel vid omkörning.

Varför lönar sig e-mobilitet för mig?

Om du jämför driftskostnaderna för en elbil med en bil med förbränningsmotor, är det mer fördelaktigt att välja en elbil. Exempelvis är underhållskostnaderna mycket lägre, eftersom elmotorer har färre rörliga delar och inte kräver oljebyten. Dessutom tenderar försäkringskostnaderna att vara lägre för elbilar och skatten är lägre på bilar med elektrisk motor.

När är det bäst med en plug-in hybrid?

Plug-in hybrider är särskilt lönsamma om du använder deras elektriska räckvidd så ofta som möjligt, såsom vid dagliga korta shoppingärenden. Batteriet kan laddas fullt nattetid. Om du å andra sidan ofta kör längre sträckor, använder du bara elmotorn i början av din resa.

Hur underhålls ett elbilsbatteri?

När din elektriska bil servas hos en Opelåterförsäljare kontrollerar vi batteriet, laddningsporten och laddningskablarna. Alla våra elbilar har en batterigaranti på 8 år eller 160 000 km för minst 70 % av sin ursprungliga laddningskapacitet, efter denna tid eller sträcka.